VILLA HÄSTHAGEN

Ett utbyggnadsprojekt i idylliska Hästhagen i Nacka.
Byggnadsår 2009-2011
Beställare är en familj med tre barn.

En ordinär funkisvilla behövde bli större. Den ursprungliga volymen har kompletterats med en likadan volym till plus en liten kub på sidan. I samband med renoveringen byttes panelen på den gamla villan och den målades med svart slamfärg. Den nya versionen av villan är klädd med järnvitriolbehandlad panel i olika bredder och präglas av stora fönsterpartier. Den lilla kuben är klädd med svart klinker. Båda utbyggnaderna har "indragna burspråk" klädda med cederträ. Inomhus har skapats rum med generös takhöjd, överljus mellan alla rum, dolda skjutdörrar och integrerad förvaring.

Hela projektet präglas av ovanliga och lekfulla lösningar snarare än exklusiva material.

hast_fasad1.jpg
hast_fasad1.jpg
Bottenvåning
Bottenvåning
Övervåning
Övervåning
Lilla kuben på sidan
Lilla kuben på sidan